A Pesti úti idősotthoni gondozók 5 százaléka mutatott pozitív eredményt a koronavírus teszten - jelentette ki Karácsony Gergely az ATV reggeli adásában.

A főpolgármestert napok óta támadja a kormánysajtó a Pesti úti eset miatt, mondván: a fővárosi önkormányzat nem tett meg minden szükséges lépést.

Müller Cecília: négyen meghaltak a Pesti úti idősotthonban

Miközben egyre többen szegik meg a járványügyi előírásokat.

A főpolgármester erre is reagálva azt mondta: "minden óvintézkedést bevezettünk, minden védőfelszerelést saját forrásból beszereztünk és a legszigorúbb protokollokat ellátjuk." Karácsony elmondta, négyszer írt a minisztériumnak levelet, hogy az idősek otthonai kockázatot jelentenek, mivel gyakran kerülnek kórházba a bent lakók és úgy térnek vissza az idősotthonban, hogy nem tudják, hogy megfertőződtek-e.

Karácsony szerint az otthonokba a betegség az egészségügyi rendszerből került be, bár ezt nem tudja bizonyítani.

A főváros látva azt, hogy nincs elég hivatalos teszt, elkezdett tesztelni, ez is magyarázhatja a magasabb arányokat Budapesten, ahol nem tesztelnek, ott nincsenek betegek sem

- magyarázta a főpolgármester. A szociális munkások 5 százaléknál mutatták ki a fertőzést a saját tesztjeik, ők nyilván most nem dolgoznak.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!