A főpolgármester Józsefváros és Budapest elleni súlyos, embertelen, aljas és cinikus támadásnak nevezte, hogy egy salátatörvény alapján a kormány lakóházakat sajátítana ki a VIII. kerületben. Felszólította Orbánt: a kormány vonja vissza a törvénymódosítását, „lehetőleg még ma”.


Karácsony Gergely főpolgármester nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, „mert Budapest nem kisajátítható, Budapest nem elfoglalható”.

A városvezető szerdán a Facebook-oldalán tette közzé a nyílt levelét, miután a HVG arról írt: egy salátatörvénybe rejtve sajátít ki józsefvárosi lakóházakat a kormány. Pikó András, a kerület polgármester a lapnak azt mondta, hogy 200 család kerülhet utcára emiatt, mivel a józsefvárosi önkormányzat ingatlanok hiányában nem tudja elhelyezni őket.

Karácsony Gergely nyílt levelében azt írta ennek kapcsán törvényjavaslat, egy salátatörvény, súlyos, embertelen, aljas és cinikus támadás Józsefváros és Budapest ellen, és „már megint elvenni akarnak, és már megint aránytalanul sokat”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!