A főpolgármester azt is közölte, hogy várhatóan 8 méter körüli vízállás mellett fog tetőzni a Duna a jövő héten.


A közösségi médiában jelentette be Karácsony Gergely, hogy a várható árhullám miatt hamarosan lezárják a fővárosi rakpartok egy részét.

„A jelentős és gyors emelkedésű árhullám miatt másodfokú árvízvédekezési készültséget rendeltem el az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése és a védekezésért felelős Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. javaslata alapján. A készültség során a vízügyi szakemberek a biztonságos ivóvízellátás fenntartásához, illetve a csatornarendszer zavartalan működéséhez szükséges műszaki intézkedéseket teszik meg, továbbá felkészülnek az ideiglenes védművek kiépítésére is” – írta a Facebookon a főpolgármester.

„A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság várhatóan szeptember 15-én, vasárnap délutántól, a még az alsó rakparton parkoló autókat elszállítja, erről a mai naptól a parkoló autók szélvédőjén kétnyelvű tájékoztatást helyez el. A hétvégére egyébként is lezárt, belső pesti rakpartszakaszok újranyitására nem kerül sor. Az alsó rakpart többi szakasza lezárásának pontos időpontjáról a holnapi napon, a friss adatok ismeretében döntök” – olvasható a városvezető bejegyzésében.

Karácsony Gergely posztja alapján

Ez azt jelenti, hogy a várható tetőzés meghaladja a tavaly decemberi és idén júniusi árvíz vízszintjét, de valószínűleg nem éri el a 2013-as nagy árvíz idején tapasztalt mértéket.

A teljes bejegyzést itt lehet elolvasni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!