A rapper korábban már fenyegetőzött azzal, hogy elnök akar lenni, de az elmúlt években hullámzó volt az aktivitása a politikával kapcsolatban. Hol támogatta Trumpot, hol háttérbe vonult, de most úgy tűnik, fejest ugrik. Egy Twitter posztban jelentette be, hogy a 2020-as novemberi választáson ő is indul.

Most kell megvalósítanunk Amerika ígéretét, bízva istenben, egyesítenünk kell a vízióinkat és közös jövőt építeni. Indulok az Egyesült Államok elnöki posztjáért

- olvasható Kanye West bejegyzésében.

We must now realize the promise of America by trusting God, unifying our vision and building our future. I am running for president of the United States ????????! #2020VISION

- ye (@kanyewest) July 5, 2020

Habár a két nagy párt jelöltjei, a demokrata Joe Biden és a republikánus Donald Trump mellett függetlenként nem indul nagy esélyekkel, az biztos nem volt rossz húzás, hogy néhány hete kifizette a rendőri túlkapás áldozatának, George Floyd lányának leendő főiskolai tandíját. Ráadásul a milliárdos Elon Musk is teljes mellszélességgel őt támogatja.

Kanye West előre kifizette George Floyd lányának teljes főiskolai tandíját

Ennek tényleg volt értelme.

Mindezek mellett pedig az is reális opció, hogy Kanye Westnek esze ágában sincs beszállnia a politikába, csak így akar magának és a zenéjének egy kis figyelmet csinálni.

Kiemelt kép: Drew Angerer/Getty Images/AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!