A kamionsofőr szörnyethalt, amikor a vezetőfülkét letarolta egy hajókonténer. A cég ügyvezetője szerint a targonca lassan dőlt fel valamitől. Nem volt túlterhelve, és a kamion tiltott helyen állt.


Március 17-én meghalt egy kamionsofőr, amikor a kamion vezetőfülékéjére zuhant egy hajókonténer Csepelen. A 47 éves férfinek esélye sem volt a túlélésre. A baleset miatt munkavédelmi vizsgálat és rendőrségi nyomozás is indult.

A konténerterminált üzemeltet cég vezetője most reagált a tragikus balesettel kapcsolatos sajtóhírekre. A MAHART Contanier Center Kft. szerint nem igaz, hogy a konténert szállító emelőgép vészfékezett, hogy neki ne menjen a kamionnak, és emiatt billent volna meg a konténer súlya alatt.

A cég azt írta, a balesetben érintett konténerrakodó targonca egy 27 tonnás konténert vitt. A targonca öntömege 80 tonna, emelőképessége pedig 45 tonna, így nem volt túlterhelve. A targonca mintegy 10 km/h sebességgel haladt.

A cég szerint vizsgálni kell a környezeti hatásokat, a gyári garanciával rendelkező targonca esetleges műszaki meghibásodását, azt, hogy emberi hiba történt-e, vagy a konténerben elhelyezett áru esetleg megborult.

Azt is írják, hogy a tragédiában érintett kamion a terminál a vasúti vágány melletti rakodósávban, tiltott helyen állt. Ott ugyanis rakodógépek járnak, és vasúti rakodás zajlik. Hozzátették, a tehergépkocsi a vasúti vágányhoz közel, a vasúti kocsik elsodrási határán belül is állt, így szerintük vasúti közlekedés esetén is baleset történhetett volna.

Azt állítják, minden, a Munka Törvénykönyvében előírt szabályt betartanak, különös tekintettel a nehéz gépeket vezető gépkezelőkre, munkavégzésükre, képzésükre, és pihenőidejükre vonatkozó szabályokat.

Az RTL Híradó beszámolója:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!