Évek óta hagyomány, hogy összegyűjtjük azokat a furcsa/bizarr/vicces pillanatokat, amelyek az év során történtek a világ legkülönbözőbb pontjain az élő tévéműsorokban. Rögtön jó hírrel kezdünk: 2020-ban különösen erős a mezőny. Összeállításunkban látható lesz élő adásban kiesett fog, bölények elől menekülő riporter, és természetesen az idén is csattant el puki tévéstúdióban.


Malőrök távmunkában

A pandémiás helyzetnek köszönhetően az idei év új alműfajt adott a bakiparádéknak: a home office-ból dolgozó riporterekkel történt képernyő-katasztrófákat. Természetesen szegény tévés újságírók nem voltak felkészülve az új helyzetre, így aztán bőven történtek velük olyan balesetek, amik a stúdiókörülmények között valószínűleg nem fenyegették volna őket.

Doris Bigornia, a Fülöp-szigeteki DZMM csatorna riportere például otthonából készített interjút egy helyi üzletasszonnyal, de valószínűleg a világon senki nem figyelt a beszélgetésre, hiszen a háttérben éppen macskaviadal zajlott.

MY CATS HAVE NO CHILL @DorisBigornia pic.twitter.com/nJr3ZCedbG

- Nikki Bigornia (@nikkibigornia) May 15, 2020

Mint ahogy Scott Connell meteorológus home office-os időjárás-jelentésében sem a várható hőmérséklet játszotta a főszerepet. Hanem Maple, a kutya.

Connellhez hasonlóan a Good Morning America adásába bekapcsolt ABC News-os riporter, Will Reeve - aki egyébként a Supermant megformáló Christopher Reeve fia - is elegánsan, ingben-zakóban jelent meg a képernyőn, deréktól lefelé azonban akadtak bizonyos hiányosságok (persze az ilyesmi állítólag nemcsak home office-ban, de stúdióban is előfordul egy-egy riporterrel).

Nemcsak a riporterek, de alanyaik sem voltak biztonságban otthoni körülmények között: itt például Josh Shapiro pennsylvaniai főállamügyész nyilatkozik egy tévécsatornának, amikor…

I'm taking his phone away for 24 hours. https://t.co/1OYI8N4LwV

- Josh Shapiro (@JoshShapiroPA) November 7, 2020

Az alábbi BBC-interjúban a rendkívül izgalmas tartalom dacára nézők ezrei arra koncentráltak, hogy a kislány végül melyik polcot választja ki az unikornisos festmény számára.

Az MSNBC műsorán az aktuális New York-i koronavírus-helyzetről beszélt a csatorna orvosszakértője, dr. Irwin Redlener - ám az érdekesebb dolgok ezúttal is a háttérben történtek.

Pandemic Highlight:
Dr. Redlener's Grandson. pic.twitter.com/HHU1fBCaqi

- Louise Palanker (@LouisePalanker) October 1, 2020

Vészhelyzetek

Maradjunk még az MSNBC csatornánál, de térjünk vissza a home office-ból a stúdiók és az élő kapcsolások izgalmas világába. Az év legcukibb riportere díjat kétségtelenül az NBC Montanánál dolgozó Deion Broxtonnak ítéljük, aki a látogatók elől lezárt Yellowstone Nemzeti Parkban készített anyagot, és minden rendben is volt egészen addig, amíg a bölénycsorda, amelyet egy ideig tisztes távolból kamerázott, el nem kezdett közeledni. "Te jó isten! Te jóóóó isten! Nem, én nem kezdek ki veletek. Óóóóó, neeeem."

There was a herd of bison walking right toward me at @YellowstoneNPS today! pic.twitter.com/sdrBvojpwF

- Deion Broxton (@DeionBroxton) March 25, 2020

Egészen más típusú bajba került Maricska Padalko ukrán műsorvezető, akinek hírolvasás közben váratlanul letört egy darab az első fogából.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Марічка Падалко (@marichkapadalko) által megosztott bejegyzés

Hogy mennyire kemény a tévések élete, arról talán leginkább Bruna Macedo, a CNN Brazília riportere tud beszélni, akit, miközben São Paulóból tudósított, kirabolt egy férfi. A támadó késsel fenyegetőzve elvette tőle mindkét telefonját.

De meglehetősen szokatlan műsort láthattak a Fox 46-os csatornájának nézői is, amikor Amber Roberts bejelentkezésekor kiszakadt egy észak-karolinai hídból egy több méter széles sáv.

I am SO #thankful me and my @FOX46News #photojournalist, @JonMonteFOX46 are okay. I'm sending #prayers up to the people of #Alexander #County impacted by today's #flooding. pic.twitter.com/9KxABhpQyB

- Amber Roberts (@AmberFOX46) November 13, 2020

A tévéstáboknak olykor az is nehézséget okoz, hogy komolyak tudjanak maradni egy nagyon fura riportalany közelségében. Mint például az év legbizarrabb videójában, az élő adásban feltűnt kaméleonfiú láttán.

Ellenszélben

A bakiparádékban külön kategóriát jelentenek az időjósok. Akikkel tényleg mindig történik valami - főleg, ha épp hurrikánról tudósítanak az utcáról. Mint Jay Gray, az NBC News munkatársa látványosan mutatta be, milyen erősségű a Louisianában tomboló Laura hurrikán.

Vagy kollégája, Stephanie Abrams a Weather Channel-től.

WATCH: Jaw-dropping footage from our live crews last night as #Laura made landfall. pic.twitter.com/psxgyM18tl

- The Weather Channel (@weatherchannel) August 27, 2020

Persze van olyan időjós is, akinek nem kell különösebb természeti katasztrófa ahhoz, hogy hatalmasat zakózzon.

????????????????????….
Denle a @JessdeLuna los 10 mil dólares…
¡SE ACABÓ EL CONCURSO!
????????????????????pic.twitter.com/IC8KAyAVwL

- Los Expulsados (@losexpulsados) June 13, 2020

Hiába zord az időjárás, a nézők nem mindig tudnak a természetre figyelni. Főleg, ha az élő bejelentkezés előtt bekapcsolva marad a Facebook Mistery Mask filter funkciója.

When you're trying to do a serious Facebook Live about the weather, and you accidentally tap the Mystery Mask filter. @JustinWLOS #oops pic.twitter.com/VwSAERsa8L

- WLOS (@WLOS_13) February 21, 2020

Ha már a szeleknél tartunk: Wendy Williams, népszerű talkshow-műsorvezető nagyon úgy tűnik, hogy fingott egyet élőben.

Wendy Williams really farted on live TV.

I am unable. pic.twitter.com/rZBLijgauZ

- Hussy Tears™️ (@RandyEmillio) January 19, 2020

Valószínűleg még soha egyetlen egy évtől sem akartunk annyira elbúcsúzni, mint 2020-tól. Zárjuk is ezt az összeállítást egy videóval, ami parádésan leírja ezt az esztendőt. Ebben a tévéműsorban egy zenetanárt ismerhetünk meg, aki hangszert ragadva saját, lírai szövegű szerzeményét előadva igyekszik túlélni ezt a világjárványt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!