Halálos tűz volt csütörtök hajnalban Nyugotszenterzsébeten. Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő helyettese az esettel kapcsolatban azt közölte, háromnegyed egy után érkezett a jelzés hozzájuk, hogy teljes terjedelmében ég egy hatvan négyzetméteres lakóházzal egybeépített tizenöt négyzetméteres melléképület, s valaki az épületben tartózkodik, de nem tud kimenekülni.


A szigetvári hivatásos tűzoltók két járművel érkeztek az esethez, ahol a szobaként berendezett helyiségben kis területen egy szekrény és ruhák égtek. A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat, oltás közben egy holttestet találtak. Nem kizárt, hogy a tüzet a kályhából kipattanó szikra okozta. Úgy tudjuk, hogy egy idős nő vesztette életét a tragédiában.

A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz pontos keletkezési okát és körülményeit. Fontos tudni a szóvivő helyettes szerint, hogy a lakástüzek főbb kiváltó okai között még mindig a nyílt láng, illetve a tüzelőberendezések helytelen használata, az elektromos meghibásodás és a dohányzás áll. Ha az otthonunkban van füstérzékelő, még van idő a tűz kialakulásakor cselekedni, ezzel elkerülni a sérülést vagy a tragédiát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!