Michael Scott Moore végül közelebbi betekintést nyert a kalózok életébe, mint azt valaha gondolta volna.


Amikor egy német-amerikai újságíró Szomáliába utazott, hogy a kalózkodásról szóló könyvén dolgozzon, még nem gondolta, hogy egészen közelről megtapasztalhatja, milyen a kalózok élete.

A kocsijával utazott 2012 januárjában a szálláshelyére, amikor egyszercsak fegyveres kalózok útját állták, majd kirángatták az autójából. A férfi szerint eltörték a csuklóját és a szemüvegét is, miközben foglyul ejtették.

- mesélte a szabadulása után.

Elmondása szerint több helyre is elvitték a fogság ideje alatt, egy darabig egy hajón is raboskodott másokkal együtt. Szörnyű élményekben volt része: egyszer például végignézte, ahogy egy másik foglyot a lábánál fogva lógattak le egy fáról, miközben a mellkasán és a lábán ütötték őt egy bambuszbottal.

ezt az összeget azonban az újságíró édesanyjának sikerült 1,6 millió dollárra (575 millió forint) lealkudnia. Végül a hatóságoknak sikerült elérni, hogy a kalózok elengedjék a férfit, miután egyezségre jutottak velük a váltságdíjat illetően. Az ügyében egy Mohamed Tahlil Mohamed nevű férfit letartóztattak emberrablás, túszejtés, összeesküvés és egyéb bűncselekmények miatt.

Moore azóta számos interjú és előadás keretében mesélt a fogságban töltött idejéről. Mint mondja, nem szívesen emlékszik vissza erre, de nem is tehet úgy, mintha ez nem történt volna meg. Amikor Szomáliában volt, folyton a berlini és kaliforniai életére gondolt, amelyet akkor olyan messzinek érzett, mintha egy másik bolygón lett volna. Most már Szomáliára tekint így, de megtanult együttélni a történtekkel.

Forrás: LADBible

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!