Korábban beszámoltunk róla, hogy Kálmán Olga elindul a főpolgármesteri címért, méghozzá a DK támogatásával és Dobrev Klára bíztatására. A főpolgármester-jelölti induláshoz 2000 aláírásra van szükség, a DK hivatalos Facebook-oldalán pedig nemrég arról számolt be, hogy Kálmán Olgának már az első napon összegyűlt ez a szám.

"Egy nap alatt összegyűlt a főpolgármester-jelölti induláshoz szükséges 2000 db aláírás! Kálmán Olga az újpalotai piacon kezdete a mai napot, de további 19 DK pultnál gyűlnek Budapest-szerte az aláírások és mindenhol sorok állnak."

- írta bejegyzésében a párt, akik elsőként jelentették be, hogy összegyűltek az aláírások.

Kálmán Olga azóta, hogy bejelentették, indul a főpolgármesteri címért, már több fórumon is beszélt arról, hogyan képzelné el Budapestet az ő irányítása alatt. A televíziós műsorvezető-újságíró korábban csak nagy vonalakban vázolta a programját, még az ATV-ben, a saját egykori műsorában sem igazán mondott konkrétumokat, de a Népszava szombati interjújából kiderül, hogy négy alapvető pontja van.

Az egyik, hogy kikényszerítse, hogy az adófizetői pénzek visszaosztása sokkal arányosabb és előnyösebb legyen a budapestiek számára. A második pontja, hogy a legelesettebbeken és a hajléktalanokon kívül az idősekre és a gyermekekre is vigyázni kell, biztosítani kell mindenki számára a férőhelyet.

Harmadikként a környezetvédelem fontosságát, budapesti zöld területek védelmét említi, míg negyedik pontja saját megfogalmazása szerint csak annyi: "nem kell lopni".