A Wizz Air vezérigazgatója szerint a Ryanair első embere bedrogozva mondhatta, hogy ők a piacvezetők Magyarországon. Tovább tart a verseny és a (szó)csata a két légitársaság között.


„Mi vagyunk Magyarország vezető légitársasága, mi vagyunk Magyarország nemzeti légitársasága de jure és de facto is” – jelentette ki Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerdán és hozzátette: pillanatnyilag 38 százalékos a részesedésük a magyar piacon, a második légitársaságé 26 százalék, a többi pedig megoszlik a további cégek között.

Ezzel kapcsolatban tette fel a kérdést a hvg.hu Váradi Józsefnek, mit szól Michael O'Learynek, a Ryanair vezérének néhány nappal ezelőtti kijelentéséhez, amelyben a Wizz Air felső vezetőit kamugépeknek nevezte, és úgy fogalmazott: a légitársaságnak esélye sincs versenyre kelni a Ryanair magyar piacon is vezető pozíciójával.

Mi, azt gondolom, hogy versenyzünk, itt vagyunk, azt tesszük, amit a haza megkíván tőlünk. (…) Egyébként messze mi vagyunk a legnagyobb légitársaság Magyarországon a legszélesebb útvonalhálózattal, a legtöbb székkapacitással, és 50 százalékkal nagyobbak vagyunk, mint a második légitársaság. Nekem a matek így áll össze” – mondta Váradi József a kérdésére válaszolva.

2022-höz képest 32 százalékkal nőtt a Wizz Air utasainak száma, a koronavírus-járvány előtti szinthez képest pedig 54 százalékkal. Magyarországról tavaly 24 százalékkal utaztak többen, mint egy évvel korábban.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!