A budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a kamionsofőrt, aki a Bajcsy-Zsilinszky úton egy kábellel betörte egy autó hátsó ablakát, miután annak vezetője kétszer rádudált egy másik kamionsofőrre, hogy elkerülje a balesethelyzetet. A sértett autójában két kisgyermek is volt, számol be az esetről a Police.hu.

Egy 25 éves szlovák férfi június 11-én, kedd délelőtt teherautóval közlekedett Budapest V. kerületében, a Bajcsy-Zsilinszky úton, majd mindkét sávot elfoglalva megállt a kamionnal. Egy kábeldarabot vett magához, kiszállt a járműből és kiabálva elindult a mögötte álló autó felé, aminek a vezetője korábban kétszer rádudált a férfi mögött haladó másik kamionra, balesethelyzet elkerülése miatt.

A nő, amikor meglátta, hogy a kamionsofőr elindult felé, kikerülte a szlovák férfit, aki a mellette elhaladó kocsi hátsó szélvédőjére ráütött a kábellel. Ettől az üveg betört, az ajtó behorpadt.

A férfi ezután elhajtott a helyszínről.

A nő autójában, a hátsó ülésen utazott egy 6 hónapos és egy 2 éves gyerek, szerencsére senki nem sérült meg.

A belvárosi nyomozók azonosították az elkövetőt, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói még aznap este egy kiskunlacházi telephelyen elfogtak, majd előállították az V. kerületi Rendőrkapitányságra. A rendőrök a férfinél megtalálták a kábelt, amivel az autót megrongálta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szlovák állampolgárt felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték bíróság elé állítását.

Videó is van az elfogásáról: