Újabb jelentős sajtópert nyert kormánypárti újságokkal szemben Juhász Péter, az Együtt volt politikusa.


A Fővárosi Törvény kedden meghozott ítélete szerint 13 megyei lap összesen 104 cikkben terjesztett hazugságokat a Juhászról. Az ítélet a Bama.hu, a Baon.hu, a Beol.hu, a Duol.hu, a Feol.hu, a Heol.hu, a Kemma.hu, a Sonline.hu, a Szoljon.hu, a Teol.hu, a Vaol.hu, a Veol.hu és a Zaol.hu azon cikkeit érinti, amelyekkel sorozatos magánéleti támadásokban "pocskondiázták" a politikust.

Az újságokban végigfutó Juhász elleni kampányban válóperes anyagokból vett egyoldalú állításokat használtak fel, és állítottak be objektív tényként úgy, hogy azok forrást meg sem említették. A bíróság megállapította Juhász becsülethez, jóhírnévhez, magán- és családi élet zavartalanságához fűződő jogainak megsértését, és azt is megjegyezte, hogy a három kiskorú kisgyermekre vonatkozó információk publikálása különösen súlyossá teszi az ügyet.

Juhász Facebook bejegyzésében azt írta:

Ismét kiderült, hogy minden szavuk rogáni kitaláció volt, szimplán hazudtak politikai megrendelésre.

A Juhász ellen indított sajtókampány méreteit mutatja, hogy csupán ebben a perben 416 rendbeli jogsértést állapított meg a bíróság, Juhász szerint azonban egy következő kampányhullámban még nagyobb mennyiségben, legalább 2500 cikkben és videós anyagban zúdították rá a rágalmakat.

Az egykori politikus legutóbb áprilisban nyert a Ripost ellen. A bíróság ott is azért marasztalta el a lapot, mert az visszatérően arról írt, hogy Juhász bántalmazta, fizikai szabadságától megfosztotta és kábító hatású anyagokkal terrorizálta gyermekei édesanyját.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!