Kedden hajnalban pedig megint fagypont alá csökken a hőmérséklet.


Zivatarok miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést tíz megyére vasárnapra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint az esti óráktól a nyugat felől érkező csapadékzónában a Dunántúlon zivatarok is előfordulhatnak, melyeket szélerősödés és akár apró szemű jég is kísérhet.

Az Időkép azt írta, hogy vasárnap kezdetben sok napsütésre van kilátás, majd napközben nyugat felől felhők érkeznek. A Dunától keletre számíthatunk hosszabb napos időszakokra, miközben nyugaton, északnyugaton eleredhet az eső a délután második felében.

A nyugati, illetve a déli-délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Délután 15-20 fokra számíthatunk.

Estére az ország legnagyobb részén megszűnik a csapadék. Erős, viharos lesz az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 15 fok között alakulhat.

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, esetleg hózápor, néhol akár zivatar is. Hajnalban sokfelé fagyni fog, a fagyzugos, szélvédett tájakon -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. A szeles időben mindössze 5 és 10 fok közé melegedhet napközben a levegő.

Szerda

Napközben több lesz felettünk a felhő, de csak néhol számíthatunk kevés csapadékra. Az élénk, erős nyugatias szélben 8-14 fokra van kilátás.

Csütörtökön többfelé szükség lehet az esernyőkre. A csúcshőmérséklet 8 és 17 fok között alakulhat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!