Angliának sok minden hasonlósága, és legalább ugyanennyi különbsége van Magyarországgal. Hasonlóság, hogy mindkettőben elharapódzott a koronavírus-járvány, hasonlóság az is, hogy nagyjából egyszerre enyhítenek a korlátozásokon. Különbség, hogy ezt a járvány egy eléggé másik pontján teszik, míg Magyarországon az elmúlt 24 órában egymillió főre még mindig több mint 550 embernek lett pozitív a tesztje, és 26 ember halt meg, addig az Egyesült Királyságban egymillió emberre 24 óra alatt 36 új eset jutott és csak egy "fél" ember halt meg (egymillió lakosra 0,56 haláleset jut).

Kapcsolódó

Mindenki a brit férfin nevet, akinek annyira jólesett az első söre az újranyitás után

Mi azért egy kicsit irigyek is vagyunk rá.

Mindenesetre az enyhítésekre reagálva, pontosabban valószínűleg arra, hogy a briteknél újra megnyithattak az éttermek és a kocsmák teraszai, egy táplálkozási szakértő, Sian Baker a Mirrornak elmondta, mire figyeljünk, ha a nyitást sikerül erősebben megünnepelni és másnaposak leszünk.

Hét ételt sorol fel, ami jól jöhet, de kiemeli, hogy a hidratálás a legfontosabb, már két alkoholos ital között is jó, ha megiszunk egy vizet is.

  • tejtermékek: a tej vagy joghurt csökkentheti az alkohol gyomorban tett hatásait.
  • víz: ami nem étel, de ezen Baker kedvéért ne akadjunk fel, mert nem tudja eléggé kihangsúlyozni, hogy a hidratálás a legfontosabb másnap, és segít a tünetek enyhítésében. Jó, ha a vízbe egy kis sót és cukrot öntünk, mert így nem csak az elveszített vizet, de a cukrokat, esszenciális sókat is pótoljuk, így Baker. A mulatás előtt is jó, ha felkészülünk, és sok vizet iszunk, ezzel elkerülhető a másnapi fejfájás és émelygés.
  • hal: fehérjék és zsírok, a hal egészséges olajaival szintén olyan, amelyek hosszabban megmaradnak a gyomorban, ergo jó még az italozás előtt enni belőle. A táplálkozási szakértő szerint az alkoholfogyasztás előtt és után bekapott omega-3 és omega-6 kapszula segít kibélelni a gyomrot és feltölteni reggelre a zsírsavszintet.
  • spenót: a magnézium az egyik, amiből egy heves italozás során kimerül a szervezet, így jó magnéziumban gazdag étellel, például spenóttal pótolni. A spenót ráadásul gyulladáscsökkentő hatással is bír, ez szintén előny másnap.
  • banán: elektrolit szintünk is csökkenhet egy buli után, amit szintén jó pótolni, a banán meg tele van káliummal, de más ebben gazdag élelmiszerek, mint az avokádó, is segíthet.
  • ananász: az émelygés sokaknál előfordul másnaposan, az ananászban ugyanakkor van egy enzim, a bromelain, amely megkönnyíti az emésztést és csökkenti a májra nehezedő nyomást.
  • gyömbér: szintén a rosszullét csökkentésében segíthet, mert gyulladáscsökkentő és a gyomor visszarendeződéséhez is hozzájárulhat.

Koronavírus

Negyedszer is kigyógyult a koronavírusból egy ukrán férfi

Elhagyhatta a kórházat.

Rendőrök vitték haza egy illegális buliból a 82 éves nagyit

Tapssal búcsúztak az ápolók a 104 éves nőtől, aki másodszor is legyőzte a koronavírust


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!