Dunától keletre egyre nagyobb területen alakulhatnak ki délről észak, északkelet felé haladó zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek az esti órákban.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat éjfélig kiadott figyelmeztető előrejelzése szerint délelőtt átmenetileg csökken a csapadékhajlam.

A késő délutáni óráktól komolyabb felhőszakadás, illetve domborzattól függően villámárvíz is kialakulhat - hívták fel a figyelmet. Erre a legnagyobb esély az ország középső tájain, valamint az Északi-középhegység térségében mutatkozik, ahol lehetnek olyan területek, ahol a havi körülbelül hatvan milliméteres csapadékmennyiségnél is több hullhat 24 óra alatt.

Az előrejelzés szerint Nyugat felől napközben stabilizálódni kezd a légkör, ezért a déli óráktól a Nyugat-Dunántúlon a legkisebb az esély a zivatarokra, azonban itt tartós esőből is összegyűlhet lokálisan 20 millimétert meghaladó csapadékmennyiség.

A meteorológiai szolgálat mindeközben a Dél-Alföldön a magas középhőmérsékletre is felhívta a figyelmet, itt néhány helyen 25 fok körül alakul a napi középhőmérséklet - írták.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!