Esővel, hóval, ónos esővel érkezik a hideg. Lesz, ahol egész nap gyengén fagyhat, míg máshol akár a 10 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet.


Folytatódik a csapadékos időjárás hétvégén is, szombaton újabb mediterrán ciklon érkezik - írja az Időkép.

Szombaton reggelre kelet felé távozik a csapadék, de eleinte északkeleten még kisebb havazás, hószállingózás előfordulhat. Dél felől átmenetileg több helyen felszakadozik a felhőzet, egy-két órára kisüt a nap a délelőtt.

Dél felől újra megvastagszik a felhőzet, egy újabb mediterrán ciklon hoz csapadékot. Helyenként nyugaton délután is előfordulhat eső, havas eső, majd kora estétől délen egyre többfelé ered el az eső.

A csapadékzóna szombat éjjel észak felé terjeszkedik, az eső mellett havas eső, főként a Dunántúli-középhegységben néhol havazás is megjelenhet, északon pedig gyenge ónos eső sem zárható ki.

Vasárnap több helyen indulhat esősen a reggel, a Dunántúlon néhol vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Délutánra a csapadék fokozatosan mindenhol megszűnik, legkésőbb a Dunántúl déli-délnyugati részén. Délutántól északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, északnyugaton néhány órára így már kisüthet a nap. 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet a délutáni órákban.

A hétfő reggel többfelé indulhat fagyosan, majd várhatóan kedden újabb mediterrán ciklon érheti el térségünket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!