Nem kizárt, hogy utoljára láthattuk Vince Cartert kosárlabdázni. Miután egy játékos koronavírus-tesztje pozitív lett, azonnali hatállyal felfüggesztették az NBA-t és egyelőre nem tudni, mi lesz a szezon további sorsa - közel 20 meccs várna még a csapatokra az alapszakaszból.


Ha ennyi volt, akkor köszönöm a szeretet és a támogatást, amit kaptam

- írta a Twitteren Cartert, aki könnyes szemmel nyilatkozott az Atlanta-New York mérkőzés után arról, hogy elfogadja, ha most ér véget 22 éves karrierje.

A 43 éves játékos beállt a hosszabbítás utolsó perceire, amikor már eldőlt a mérkőzés (a Knicks nyert 136-131-re) és az is, hogy leáll a szezon, majd megkapta a labdát és bevert egy triplát. Lehet, hogy ez volt karrierje utolsó dobása.

With the NBA season suspended until further notice, Vince Carter checks in and drills a three in the final seconds. pic.twitter.com/XLW1t7uIjW

- SportsCenter (@SportsCenter) March 12, 2020

Vince Cartert 1998-ban draftolták le, karrierje során megfordult a Toronto, a New Jersey, az Orlando, a Phoenix, a Dallas, a Memphis, a Sacramento és az Atlanta csapatában. Bár bajnok nem volt, minden idők egyik legszebben zsákoló játékosaként és zsákolóbajnokként ikonja a sportágnak.

NBA, alapszakasz

Atlanta Hawks-New York Knicks 131-136, hosszabbítás után
Miami Heat-Charlotte Hornets 98-109
Philadelphia 76ers-Detroit Pistons 124-106
Dallas Mavericks-Denver Nuggets 113-97

Elhalasztva:
Oklahoma City Thunder-Utah Jazz
Sacramento Kings-New Orleans Pelicans

Kiemelt kép: Scott Cunningham / NBAE / Getty Images / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!