Másodfokon is bűnügyi felügyeletbe helyezte a Fővárosi Törvényszék azt a vecsési K. Istvánt, akit azzal gyanúsítanak, hogy drogot adhatott el korábban Berki Krisztiánnak, akit május hatodikán találtak holtan a lakásában.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a törvényszék helybenhagyta az elsőfokú végzést. Ez azt jelenti, hogy K. Istvánnak nyomkövetőt kell viselnie és továbbra sem hagyhatja el Budapest és Pest megye közigazgatási területét.

A feltételezett drogkereskedőt május tizedikén fogták el és vették őrizetbe a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának a nyomozói. Azzal gyanúsították meg, hogy az elmúlt években többször is drogot adott el Berkinek.

Kapcsolódó

Kokaint találtak Berki Krisztián lakásában, elfogták a dílerét

Vecsésen csaptak le a 42 éves feltételezett drogkereskedőre, akitől két drága autót is lefoglaltak. Gyanúsítottként hallgattak ki egy másik férfit is.

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését a korábbi kihallgatása során. Azt elismerte, hogy drogfogyasztó és ismerte Berkit, de azt állította, hogy soha nem adott a celebnek drogot.

K. István ügyében csak a kábítószer-birtoklást látta bizonyítottnak az elsőfokon eljáró nyomozási bíró, ezért nem tartóztatták le, hanem csak bűnügyi felügyeletbe helyezték a férfit. Az ügyészség letartóztatásért fellebbezett, K. István és védője pedig azt kérte, hogy ülésen döntsenek, majd a kényszerintézkedés kérdésében másodfokon. Ez ma délelőtt megtörtént, Berki feltételezett dílere másodfokon is bűnügyi felügyeletben marad.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!