A Fővárosi Táblabíróságot is megrendítette az eset, de szerintük sem követett el bűncselekményt Hopp Csilla barátnője.


Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla P. Carmen Olíviát, aki L.L. Junior hároméves kisfiának a kezét fogta a 2019-es Füredi úti tragédiát megelőzően - írja a 24.hu.

Ahogy azt mi is megírtuk, P. Carmen Olíviát bűncselekmény hiánya miatt mentette fel tavaly szeptemberben a Fővárosi Törvényszék, de az ügyész a bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért fellebbezett, így az ügy a táblabíróság elé került. Sem a nő, sem Dávid szülei, L. L. Junior és Hopp Csilla sem jelentek meg a tárgyaláson.

Dávidka 2019. augusztus 31-én halt meg, amikor Zuglóban, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél átszaladt a piroson a zebrán, és elgázolta őt egy szabályosan közlekedő autó.

Hopp Csilla barátnője nem ismerte el a bűnösségét az elsőfokú eljárás során.

Az ügyész a szerdai perbeszédében nem értett egyet az elsőfokú bíróság azon megállapításával, miszerint a vádlott mindent megtett, és kellő gondossággal járt el, hiszen fogta a gyerek kezét. Szerinte elkerülhető lett volna a tragédia, ha erősebben teszi ezt, vagy ölbe veszi a gyereket.

– magyarázta az ügyész hozzátéve, hogy a kisfiú halála okozati összefüggésben áll a vádlott cselekményével, ezért felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte gondatlan emberölés miatt.

A tanácselnök szerint őket is megrendítette az eset, ugyanakkor a terhelt felelőssége nem volt megállapítható, az anya felelőssége pedig nem volt vizsgálható, mert az ügyészség nem emelt vádat ellene. Elmondta, hogy nagyon sok esetben valóban elkerülhető egy tragédia azzal, hogy valaki magához húzza, erősebben fogja egy gyerek kezét, vagy felemeli a kicsit. Ebben az esetben viszont

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!