Bár a 74 éves egykori futballsztárt felmentő ítélet ellenére azt gondolhatnánk, hogy O. J. Simpson azért kerüli Los Angelest, mert 27 évvel ezelőtt ott ölte meg a feleségét és a nő szeretőjét, neki egészen más, mégis ehhez köthető oka van erre.

Nekem gondjaim vannak L.A.-vel

- mondta Simpson nemrég a TheAthletic.com-nak az NBC Sports beszámolója alapján, majd így folytatta:

az emberek azt gondolhatják, hogy ez önző, de lehet, hogy a tettes mellett ülök. Tényleg nem tudom, hogy ki tette

- mármint abban az esetben, ha éppen Los Angelesben tartózkodna.

A cikk, amely az NFL történetének 100 legjobb játékosát bemutató sorozat részeként jelent meg (ő a 41. helyen végzett), rengeteg teret ad Simpson álláspontjának bemutatására, aki nem győzi hangsúlyozni, hogy milyen jó élete van.

Hány amerikai van, aki még ma sem szeretné az én életemet élni?

- magyarázta Simpson, majd azzal folytatta, hogy pedig neki igenis irigylésre méltó az élete:

Nem dolgozom. Hetente négy-öt napot golfozom. Pár este elmegyek vacsorázni a barátaimmal. Az emberek meg akarnak hívni egy italra. Mindig fényképezkedem az emberekkel. A hölgyek megölelnek. Az emberek igazán törődnek velem. Nem tudod, ki törődik veled igazán, amíg nem mentél keresztül komoly dolgokon, és én komoly dolgokon mentem keresztül.

Majd azzal zárta az életmódjával kapcsolatos gondolatait, hogy

"a média nem mondja ki, de ez az életem. Most jó életet élek."

A felmentését követő felháborodás ellenére is ártatlannak tartja magát, és hisz abban, hogy az igazi gyilkos valóban odakint van.

Gondoltam, hogy előbb-utóbb valaki be fog vallani valamit. (…) Volt egy gyanúsítottam, akire azt mondtam az ügyvédeimnek, hogy nézzenek utána. Még mindig úgy gondolom, hogy ő is benne lehet, de nem beszélhetek róla.

Bár ha beszélne róla, valószínűleg beperelnék rágalmazásért. Nem mintha az a személy, akit rágalmaz, valaha is pénzt látna: sorba kellene állnia Nicole Brown és Ron Goldman családja mögött, akik még mindig próbálják megkapni a milliókat, amivel Simpson tartozik nekik.

Íme portrénk az akkor éppen egy másik ügy miatt börtönben ülő 70 éves egykori futballsztárról, akit ha máshonnan nem is, a Csupasz pisztoly-filmekből szinte mindenki ismerhet:

70 éves Amerika első számú közellensége

O. J. Simpsont ismerhetné a világ amerikai focis múltjáról vagy a filmjeiről is. De róla mindenkinek a felesége halála, a kettős gyilkosság miatti legendás per és a balhék fognak eszébe jutni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!