Érdekes adócsökkentési javaslat érkezett a kormánytól a 2024-es adócsomagban. Varga Mihály még 2017-ben beszélt arról, hogy ha a gyermeke tudná, mi az az áfa, akkor ő a Túró Rudi áfáját csökkentené.


2024. január elsejétől a tervek szerint 27-ről 18 százalékra csökken a Túró Rudi áfája - írja a Portfolio az egyes adótörvények módosításáról szóló tervezet alapján, amely kedden késő este került fel a Parlament honlapjára.

- idézi a portál a tervezet szövegét, amely felsorolja a 18 %-os kedvezményes általános forgalmi adó kulccsal adózó termékeket.

Az indoklásban arról írnak, hogy egyes ilyen termékek 18 százalékos, mások 27 százalékos adókulcs alá tartoznak, ez utóbbiak közül nevesítik is a Túró Rudit.

A portál felidézi, hogy 2017 májusában Varga Mihály pénzügyminiszter a 2018-as költségvetés beterjesztésekor a parlamenti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott a 24.hu tudósítása szerint, amikor az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését sorolta, hogy lehetne folytatni a sort, és ha a gyermeke tudná, mi az az áfa, akkor a Túró Rudi áfáját csökkentené.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!