A volt külügyminiszter kiemelte, hogy bár Orbán szavakban bírálja az orosz agressziót, a tettekben inkább Moszkva érdekeit szolgálja. A konzervatív politikus úgy véli, hogy Putyin sosem fog lemondani követeléseiről Orbán kedvéért.


Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere szerint Orbán Viktor nemcsak a keleti gazdasági nyitás híve, hanem egyre nyíltabban működik együtt Oroszországgal is – nyilatkozta a hvg360-nak adott interjújában.

A konzervatív politikus úgy véli, hogy Putyin sosem fog lemondani követeléseiről Orbán kedvéért. Jeszenszky szerint az ukrajnai invázió kiváló lehetőséget adott volna Orbánnak, hogy arcvesztés nélkül kihátráljon Putyin mögül, és visszatérjen nyugati szövetségeseihez, de ehelyett Orbán inkább az orosz érdekeket képviseli a nyugati szövetségesekkel szemben.

A volt külügyminiszter kiemelte, hogy bár Orbán szavakban bírálja az orosz agressziót, a tettekben inkább Moszkva érdekeit szolgálja. Jeszenszky emlékeztetett arra, hogy amikor Orbán Kijevben járt, sokan pozitív változásként értékelték hozzáállását, de a miniszterelnök ezután az Európai Unió és a NATO tudta és felhatalmazása nélkül Moszkvába utazott, ami csökkentette a kijevi látogatás jelentőségét.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!