A Fővárosi Közgyűlés a november 29-i ülésén szavazhat a budapesti parkolással kapcsolatos módosításokról.


A Fővárosi Közgyűlés a november 29-i ülésén szavazhat több, közlekedési tárgyú javaslatról és ezek között szerepel néhány módosítás a budapesti parkolással kapcsolatban is - írja a Portfolio.

Eszerint a IX. kerületben található Vágóhíd utca – Üllői út Könyves Kálmán Körút – Soroksári út által határolt területet a C várakozási övezetbe vonhatják be, így itt hétköznap, munkaidőben legfeljebb 3 órán át lehet majd parkolni.

A XI. kerület Őrmező az eddigi D várakozási övezetből C-be kerül, így a jövőben itt is legfeljebb 3 órán át lehet majd parkolni. A javaslatban szerepel az is, hogy a Hegyalja út- Budaörsi út – Zólyom köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt környék, illetve a környező utcák, továbbá a Nedecvár utca, a Breznó köz és a Muskotály utca szintén a C övezetbe kerül.

A XII. kerületben található Németvölgyi út és Istenhegyi út találkozásánál lévő 9814/9 hrsz.-on található ingatlan az eddigi A helyett a B övezethez tartozik majd, míg a XIV. kerületben a a Csömöri út – Rákospatak utca.– Vezér u.– Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt területtel bővítik a C várakozási zónát, illetve az Örs vezér tér 11-20. mögötti területen is fizetni kell majd a parkolásért, amennyiben a közgyűlés elfogadja az előterjesztést.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!