A hétvégén még mindenhol strandidő lesz. Nyugatról jön a lehűlés, legtovább a keleti országrészben tart ki a hőség.


Szombaton még igazi strandidő, ragyogó napsütés és kánikula várható például a Balatonnál is. Csapadék a tónál nem lesz. Mérsékelt, időnként élénk lesz a délnyugati szél. Délután 34-36 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között erős, nagyon erős fokozatot érhet el, figyeljünk oda bőrünk megfelelő védelmére! - írja az Időkép.

Az ország kétharmadára a hőség miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben, de az Országos Meterológiai Szolgálat (OMSZ) zivatarokat is jelez.

Szombaton ismét napos, száraz időre számíthatunk. Délután északon, északnyugaton lesz több fátyol-, gomolyfelhő az égen, de csak egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. Több helyen megélénkül a délies, a Kisalföldön északnyugatira forduló szél. Délután 32-38 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is a napsütésé lesz a főszerep, inkább csak délután a Dunántúl fölé sodródhatnak fátyolfelhők. Csapadék nem várható. A délies szél többfelé élénk, néhol erős lesz. Hajnalban 17-23 fokig hűl a levegő. Délután 32-38 fok közötti forróság várható, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn az ország nagy részén még marad hőség, de

A hőmérséklet napközben 27-38 fok között tetőzhet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Kedden többfelé kell készülni záporokra, zivatarokra, helyenként heves zivatarokra. A légmozgás sokfelé lesz élénk, erős, zivatarok környezetében viharos. A csúcshőmérséklet 24 és 35 fok között alakulhat, 30 fok fölé még keleten, északkeleten emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán a változóan felhős-napos időben főként keleten, északkeleten fordulhatnak elő még záporok, zivatarok. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 22-29 fokot mérhetünk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!