A Forma-1 Magyar Nagydíj hétvégéjén Jean Todt is hazánkban tartózkodik természetesen. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke a versenyhétvége megtekintése mellett találkozott újságírókkal is és a Mail on Sundaynak beszélt Michael Schumacher állapotáról is.

A 74 éves sportvezető , aki korábban a Ferrari csapatvezetőjeként éveken át együtt dolgozott a hétszeres világbajnok német pilótával - baráti viszont ápoltak a balesetig -, újságírói kérdésre elárulta, a múlt héten járt a 2013 telén, a francia alpokban súlyos síbalesetet szenvedő pilótánál, barátjánál:

Láttam Michael-t a múlt héten. Harcol és remélem, hogy a világ is hamarosan látni fogja. Ezen dolgozik a családja

- mondta Todt.

A francia kitért arra is, mit gondol arról, ha esetleg Lewis Hamilton sikeresebb lesz Schumachernél: "Olyan szerencsétlen baleset után, mint, amilyen Michaellel történt, számít-e, hogy Lewis többet nyer vagy sem".

A hétszeres világbajnok német autóversenyző 2013-ban a francia alpokban szenvedett súlyos síbalesetet, csak családtagjai, gondozói - szigorú titoktartás mellett -, és a legközelebbi barátai látogathatják meg olykor a Genfi-tó partján álló, szigorúan őrzött villában. A múlt hónap egyes sajtóhírei szerint őssejt műtétet hajtottak végre rajta, bár más források ezt vitatják, a koronavírus járványra hivatkozva.

F1: 6 milliárdot spórol az állam a Magyar Nagydíjon

2027-ig kormánygarancia van továbbra is a rendezésre, és végre megkezdődhet a pálya felújítása.

(Kiemelt kép Roland Weihrauch/AFP)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!