A világ egyre több pontján ítéltetnek közös otthon maradásra a családok, és mind több szülőnek okoz gondot, hogy milyen programokkal kösse le a nem kis mozgásigényű gyerekeket.


Mivel azonban a legtöbb helyen a játszóterek is bezártak, sok gyereknek megszűntek a szabadtéri programlehetőségek. Minden bizonnyal ezért találta ki valaki - hogy pontosan melyik ország melyik lakója volt az ötletgazda, már nem visszakövethető - a medvevadászatot.

A Mashable cikkéből kiderül, hogy a kezdeményezést Michael Rosen és Helen Oxenbury népszerű gyerekkönyve, a We're Going on a Bear Hunt (Medvevadászatra megyünk) inspirálta, maga a játék pedig igen egyszerű: az emberek - Új-Zélandtól Ausztrálián át az Egyesült Államokig - plüssmacikat raknak ki az ablakaikba, a gyerekek pedig árgus szemmel figyelik, és szüleikkel lefotóztatják a "zsákmányokat". Aztán mennek is ki a képek a közösségi oldalakra #GoingOnABearHunt címkével.

This morning I went on a "bear hunt"! Neighbors are putting bears in windows, on doors, someplace outside their home so children can "find" them. #goingonabearhunt #keepkidsbusy #bookideas pic.twitter.com/dp1C8BXsBj

- McSteen Team Classroom (@McSteenTeam) March 24, 2020

New routine - get up, make tea, put bears in the window, log on. #GoingOnABearHunt #COVIDー19 pic.twitter.com/O84z950iQm

- Kate Browne (@KateBrowne7) March 26, 2020

お散歩の子供達に楽しんでいただくべく…参加♡
#GoingOnABearHunt(クマ探しに行こう)」

クマじゃないのも入りますが… pic.twitter.com/BVZ2zm7Db0

- まきぷ@ドレミ音楽教室 (@makiponkyu) March 27, 2020

New routine - get up, make tea, put bears in the window, log on. #GoingOnABearHunt #COVIDー19 pic.twitter.com/O84z950iQm

- Kate Browne (@KateBrowne7) March 26, 2020


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!