A szakszervezet elnöke azt is közölte, hogy nem hajlandók figyelembe venni Lázár János fenyegetését.


Újra országos sztrájkot hirdetett a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ), miután a vezetőség nem fogadta el a munkáltató bérajánlatát - írja a Népszava.

Ha elfogadható ajánlatot kapnának, akkor nem lenne sztrájk - mondta Dobi István, a SZAKSZ elnöke a lapnak. De ha nem tudnak megegyeznni, akkor ismét országos munkabeszüntetés lesz.

A szakszervezet ragaszkodik ahhoz, hogy a bérmegállapodás egy évre szóljon - szemben a javasolt többéves megállapodással.

A korábbi, átlagosan 25 százalékos béremelést lefedő egyösszegű, 112.500 forintos követelésüket, minimum 90 ezerre módosította, ami átlagosan 20 százalékos emelést jelent a bruttó 430-450 ezer forintért dolgozó Volán-dolgozóknak.

Nem veszik figyelembe nem veszi figyelembe Lázár János közlekedési miniszter fenyegetését sem, aki azt mondta, hogy nyomás alatt nem hajlandó tárgyalni. Dobi István úgy reagált: teher alatt nő a pálma.

Ugyanakkor a Volánbusz Zrt-vel szeretnék folytatni a bértárgyalást, mert a Volán buszvezetők bére jelentősen elmarad például a MÁV-Startnál dolgozók béréhez képest.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!