Jáksó László jó ideje visszavonult a média világától, elmondása szerint egyáltalán nem is hiányzik neki. Eltűnését két okra vezeti vissza.


Az egyik, hogy 54 éves vagyok, ennyi idősen az ember nem tudja ugyanazokat a vicceket hitelesen sütögetni, és ugyanazt a stílust sem tudja képviselni, de stílust váltani sem nagyon lehet a médiában. A másik ok, hogy nemcsak én léptem hátra, hanem a média is otthagyta az összes olyan embert, aki körülbelül velem egy időben létezett benne

- mondta Jáksó a YouTube-on látható Talk44 című műsorban, amit a Blikk szemlézett.

A rádiós szerint ma már nincsenek igazi műsorvezetők, akikért régen a nézők még bekapcsolták a tévét. A mostani tévésekről is elmondta a véleményét, például Havas Henrikről, akivel a Heti Hetesben dolgozott együtt.

Havas egy hülye, egyem a szívét. Én nagyon kedvelem azóta is, de lássuk be, ő hülye.

A legkeményebben azonban Sebestyén Balázsba állt bele.

Vitray Tamás elmélete szerint, ha egy nagy szőrös segget mutatnának a televízióban, nyilván felháborodnának az emberek. Jönnének a levelek, telefonok. Kinn tartaná a tévé egy-két-három hónapig… és elfogynak a levelek. Még kinn tartja a tévé egy évig, majd leveszi. Ugyanaz a levéláradat jönne, csak azzal, hogy »hol a seggünk?«

- fejtette ki a műsorban.

Van Balázsnál rosszabb, meg hülyébb is, de ő - az egyik legtöbbet foglalkoztatott médiaszereplőként - a legnagyobb távolságban van attól, amit mutat és amit gondolnak róla, mint amilyen valójában. Nekem annak idején az volt az óriási mázlim, hogy a Heti Heteshez hívtak, neki pedig az, hogy kinn tudott maradni a képernyőn és az éterben. Akkor is kinn tudott maradni, amikor úgy sértette meg a nőket, hogy tüntetés volt a rádió előtt. Volt egy szándék vagy egy jó menedzsment, és ő ott tudott maradni

- tette hozzá a lapnak adott nyilatkozatában.

Elmondta, amikor szakmabeliek voltak, akkor is ez volt a véleménye róla, de akkor nem lett volna szerencsés, ha erről beszél, mert ráfogták volna, hogy szakmai irigység van benne, pedig szerinte erről szó sincs.

A legnagyobb dühöm vele kapcsolatban, amikor elvállalta a Vundersön és Zuperszexi című late-night show-t, amiben szellentést gyújtottak meg, valamint azon röhögtek, hogy a 65 éves Boros Lajos mikrofonja ki van kapcsolva.

Jáksó a lapnak azt is elárulta, hogy noha a mai televíziózás nem hiányzik neki a minőségromlás miatt, akad néhány műsorvezető, akit kifejezetten tehetségesnek tart.

Istenes Bence például szerintem nagyon tehetséges srác, megvan a kellő érzékenysége, és érezhető rajta, hogy nem buta fiú. De Majkát is tehetséges műsorvezetőnek tartom, mindamellett, hogy emberileg nem túlságosan kedvelem.

Jáksó László jelenleg informatikusként dolgozik, négy éve megnősült.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!