Magyar részről Jakabos Zsuzsanna és a 4×100 méteres női gyorsváltó lesz érdekelt a délutáni döntőkben az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság csütörtöki nyitónapján.

Női 400 méter vegyesen Jakabos és Mihályvári-Farkas Viktória is érdekelt volt, előbbi 4:32.06 perces idővel a hatodik helyen bejutott a döntőbe, utóbbi egyéni csúcsától (4:35.41) nem sokkal elmaradva, 4:35.69 perces idővel csapott célba. Jakabos a futam után azt mondta, jót tett neki, hogy az utóbbi két hétben tudott pihenni, mert az olimpia után szinte végig versenyezett, írja tudósításában az MTI.

A délelőtti programot - amelyen úszóversenyeken szinte sohasem tapasztalt, több mint 40 perces volt a csúszás, a szakértők szerint a víz alatti kamerák, a szabályos mozdulatokat és kidelfinezéseket elemző visszanézések miatt - a 4×100 méteres gyorsváltók küzdelmei zárták, a nőknél a Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Pádár Nikolett, Késely Ajna összetételű négyes a hetedik helyen bejutott a döntőbe.

Kapcsolódó

Ütésért kizárták a riválist, Rasovszky nyerte a vk-sorozatot

A záró versenyen harmadikként ért célba az olimpiai ezüstérmes magyar.

A 400 méter gyors előfutamaiban két magyar indult, Holló Balázs és Zombori Gábor. Előbbi 3:41.75 perces idővel a 11. helyen végzett, utóbbi pedig 3:44.23-mal a 25. lett. Zombori 200 méter vegyesen is rajtkőre állt, ott 1:57.07-tel a 20. helyen zárt.

Békési Eszter 50 méter mellen 31.38 másodperces egyéni csúccsal 28. lett.

A tokiói olimpián 200 méter háton ötödik Telegdy Ádám 100-on melegített, 52.07 másodperccel a 22. helyen zárt.

Női 100 méter háton Szabó-Feltóthy Eszter 1:00.27 perces idővel a 27. lett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!