Szerinte, ha nem lép Magyar Péter időben, a Fidesz lépni fog és ezzel minimálisra csökken a változás esélye. Jakab szerint Magyar hívó szavára olyan tömegek mozdulnak meg, mint még soha.


Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke, országgyűlési képviselő nyílt levélben fordult Magyar Péterhez, a TISZA Párt elnökéhez, amelyben felhívta a figyelmet arra, hogy eljött az idő az Orbán-rendszer leváltására. A levél szerint

„Az üzenetet megértettem. Sajnos biztos vagyok benne, hogy a Fidesz is, s ennek megfelelően fognak cselekedni 2026-ig” – írja Jakab, aki szerint a kormánypárt szavazóinak harmadát elveszítette, és most van itt az esély arra, hogy társadalmi nyomásgyakorlással kikényszerítsék a parlament feloszlatását és az előrehozott választások kiírását.

Jakab arra kéri Magyar Pétert, hogy mozgósítsa a társadalmi és utcai nyomásgyakorlást, amelyet a TISZA Párt elnökének hívószava képes lehet megvalósítani.

– áll a levélben.

A levél végén Jakab sürgeti Magyar Pétert, hogy ne várjanak tovább, hiszen a Fidesz is gőzerővel készül a következő választásokra, és ha most nem lépnek, a győzelem esélyei minimálisra csökkennek. „Ne engedjük el” – zárja sorait Jakab Péter, bízva az együttműködésben.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!