Arról még nincsenek hírek, hogy hány rakéta ért célba, de több helyről is robbanásokról számoltak be. Szemtanúk elmondták, hogy látták, amint a fejük felett repültek el a rakéták.


Nemrég közölte a Fehér Ház, hogy tudomásukra jutott, hogy Irán rakétattámadásra készül Izrael ellen.

A legfrissebb hírek szerint Izraelben megszólaltak a szirénák, miután rakétatámadás érte az országot. A Reuters beszámolója szerint

A The Guardian pedig azt írta, hogy Tel-Aviv és Jeruzsálem felett fölött robbanások hallatszanak.

A jelentések szerint a rakéták második hulláma érte el Jeruzsálemet, ahonnan a Guardian tudósítói is jelentkeztek.

"Alig 10 perccel a fejünk felett zúgó első bombahullám után a rakéták második hulláma haladt át a város felett, látszólag egy másik irányból, és a fényes villanásaik megvilágították az eget, miközben Jeruzsálemben hangos robaj hallatszott"

- írták.

A Guardian jeruzsálemi riporterei szemtanúi voltak, amint több tucat rakéta haladt a város felett Izrael főbb tengerparti városai felé, helyi idő szerint nem sokkal 19:30 után. A rakéták hajtóművei jól látszottak, ahogy áthaladtak felettük - jelentették.

Miközben néhány rakéta-elfogást lehetett hallani a város felett, úgy tűnt, hogy a rakéták sértetlenül továbbhaladtak, és távolabb bombák robbanása hallatszott a part és Izrael középső része felől. Az óváros szélén is sokan álltak, és nézték, ahogy a rakéták a fejük felett repültek.

Az Izraeli Védelmi Erők bejegyzése szerint az izraeli civil lakosság az óvóhelyeken van, miközben Iránból rakétákat lőnek Izraelre.

A Reuters legutóbbi jelentése szerint az izraeli hadsereg rádiója azt közölte, hogy csaknem 200 rakétát indítottak Iránból Izrael felé. Egyelőre nem világos, hogy hányan értek célba, a legtöbb szemtanú beszámolója szerint a rakéták elrepültek a fejük felett.

Izrael közölte, hogy leállította a légi közlekedést az országba és kifelé, Irak pedig, amely közvetlenül Izrael keleti szomszédjától, Jordániától keletre fekszik, lezárta légterét – írja a Reuters.

Az Iráni Forradalmi Gárda azt közölte, hogy az Irán által Izraelre lőtt rakétákkal állnak bosszút a Hezbollah és a Hamász vezetőinek meggyilkolásáért.

Frissítés:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!