A rendőrség lezárja a környék mellékutcáit, a lakók speciális engedéllyel, ellenőrzést követően hajthatnak majd be a területre.


Április 28. és 30. között apostoli látogatást tesz Magyarországon a katolikus egyházfő, aki ezalatt a Vatikán budapesti nagykövetségén, a 12. kerületi Gyimes utcában fog lakni. Ferenc pápa két éjszakát tölt majd el a nagykövetség egyik külön lakosztályában – értesült a Blikk.

Lápossy Péter atya, a vatikáni követség titkára a lapnak azt mondta, biztonsági okokból semmilyen részletet nem árulhatnak el arról, hol lesz a szobája.

a lakók speciális engedéllyel, ellenőrzést követően hajthatnak majd be a területre. A szállása melletti építkezés dolgozói pedig szabadságot kapnak itt tartózkodása idejére, a munkálatokat szüneteltetik.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága sűrű programot állított össze Ferenc pápának az április végi látogatásra. Utazásai során a szentatya mindig belekóstol a helyi ízekbe is egy-egy étteremben, ám a szervezők most nem tudnak ilyen tervről.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!