A Növekedés.hu és a Pannon Egyetem összevetéséből az jól látszik, nem mindegy, hogy hányan utaznak, és milyen típusú szálláshelyet választanak.


A nyár láthatáron lévő beköszöntével ismét táptalajt kapott a régi kérdés: vajon a szomszédos Horvátországban vagy Magyarországon olcsóbb a nyaralás? Ezúttal a Növekedés.hu oldal mutatott egy összehasonlítást a Balaton és az Adriai-tenger partjának árairól.

A Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszéke alaposan utánajárt, hogy melyik az olcsóbb nyaralási lehetőség. Elemzésük során 7 éjszakás nyaralást vettek alapul mindkét helyszínen, párok és négytagú családok esetében is.

A kutatás során a szálláshelyeket egy júniusi, egy júliusi és egy augusztusi időpontban vizsgálták, a booking.com és a szállás.hu adatbázisait felhasználva. A legnépszerűbb balatoni városokat hasonlították össze a minimum 40 ezer magyar vendégéjszakát realizáló horvát tengerparti úti célokkal. Számoltak a közlekedéssel, szállással (szálloda, apartman, kemping), étkezéssel és látnivalókkal is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!