A Louis Vuitton elsősorban nem arról híres, hogy sportolókat öltöztet, vagy legalábbis a pályán egészen biztosan nem. Ezért is meglepő, hogy a luxuscég kiállt a világ elé egy minden szempontból korrekt kosaras cipővel. Az LV Trainer a klasszikusokhoz nyúl vissza mind dizájnban, mind színválasztásban: hasonló cipőket a '80-as években lehetett látni az NBA-ben.

A jó dizájn nem véletlen, azt ugyanis az a Virgil Abloh jegyzi, aki 2012-ben elindította az Off-White brandet is. Az Off-White ma már a legtöbb embernek a Nike kapcsán ugrik be, a két cég kollaborációi elképesztően népszerűek és nem mellesleg elég drágák: egy új Off-White Air Jordan 1-es például 3-4 ezer dollárnál kezdődik, a vége pedig akár 5-6 ezer is lehet.

View this post on Instagram

A post shared by ohburberry (@ohburberry) on Jun 22, 2018 at 10:52am PDT

Arra, hogy miért ilyen drágák az Off-White termékek, egy másik cikkben később kitérünk, de most kanyarodjunk vissza a Loius Vuittonhoz.

Ablóhnak, aki dizájnerként dolgozott korábban az IKEA-nál is, bőséges tapaszalata van cipőtervezés terén és ez meg is látszik a Louis Vuitton kosaras cipőjén. Az LV Trainerből három típus jelenik meg, egy magasabb szárú, egy közepes és egy kifejezetten alacsony. A magasszárú verzió a videók alapján alkalmas lehet arra, hogy tényleg lehessen benne magas szinten sportolni, a kérdés inkább az, hogy ki fogja ezeket a cipőket a pályán hordani.

Attól azért nem kell tartani, hogy a márka ne lenne elég kedvelt a sportolók körében, hiszen azt nemcsak korrupt kelet-európai politikusok és újgazdag üzletemberek szeretik, hanem a rossz körülményekből kitört sztárjátékosok is.

Akármennyire is úgy tűnik sokszor, de a kosárlabdapálya nem kifutó

A profi játékosoknak továbbra is az a legfontosabb, hogy megfelelő minőségű cipő legyen a lábukon, amiben biztonságos körülmények között tudják kihozni magukból a maximális teljesítményt. Hogy erre mennyire alkalmas az LV Trainer, azt nem lehet tudni, ez csak akkor fog eldőlni, ha az NBA-ben felveszi valaki, akárcsak egyetlen edzés erejéig.

A cipő 1600 dollárba, vagyis közel 450 ezer forintba kerül, ami nagyjából 10-szer drágább, mint az átlagos Nike, Adidas, Under Armour lépők.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!