A három történelmi korszakban játszódó videó három édesapa karácsonyi készülődését mutatja be. Bár feladataik és körülményeik mások, mégis mindnyájan ugyanannak az ünnepi csodának a megteremtéséért dolgoznak: hogy gyermekeik ragyogó szemmel élvezhessék a karácsonyt.


A tavalyi év legmeghatóbb karácsonyi kisfilmje kétségtelenül az Unicumé volt "Az én hősöm az apám" címmel. Az eredeti videó zenéje Charlie Könnyű álmot hozzon az éj című dala volt szaxofonnal megspékelve, idén azonban a Velveten közönségszavazásra bocsátották a kérdést.

A nyertes pedig Lerch István és Demjén Ferenc egyik klasszikusa lett:

A film különlegessége, hogy igazán magyar sztorikat mutat be, valódi retró jelenetekkel, ’60-as évekbeli kisföldalattival, IKARUS busszal és Trabanttal. A nagyrészt Budapesten felvett kisfilmet 3 nap alatt sikerült leforgatni és érdekesség, hogy egy rövid jelenet erejéig még Zwack Péter fia, Zwack Sándor is felbukkan benne (1:02, kijön a Játékboltból).

A film zárójelenetében a három generációt már együtt láthatjuk, és egy szimbolikus ajándékdoboz is megjelenik. Azt, hogy ez a doboz pontosan mit jelképez, mindenkinek a fantáziájára bízzák az alkotók: lehetnek emlékek, érzelmek, hála, az apai küzdés, a családot összetartó szeretet.

Neked mit szimbolizál?



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!