Tagadja az édesanya, hogy saját magát és kisgyermekét is meg akarta ölni, amikor három évvel ezelőtt kocsijával áttért a másik sávba, és karambolozott egy másik autóval.

A baleset Sopron és Kapuvár között, Petőháza mellett történt a 85-ös úton. Bár az ütközéstől a nő Daciája felborult, csúnyán összeroncsolódott, és a vétlen sofőr Audija is alaposan összetört, szerencsére senkinek nem lett baja, megvédte őket a biztonsági öv.

Az ausztriai Fertőmeggyesen élő nőt azzal vádolják, hogy szándékosan hajtott a szembejövő sávba a másik autó elé, hogy magát és ötéves kisfiát is a halálba vigye.

Az anya a Győri Törvényszék előtt azonban tagadta, hogy az öngyilkosság vezérelte - számolt be róla a Blikk.

„Nem akartam senkinek rosszat, azt sem vettem észre, hogy egy autó jön velem szemben”

hirdetés

- mondta a bíróságon.

Azt mondta, a baleset reggelén összeveszett a férjével, ezért összepakolt és a gyerekével együtt elment Csornára a családjához. Amikor már visszafelé jöttek, akkor karamboloztak.

A másik autót vezető férfi azt mondta a bíróságon, hogy a nő kocsija "valósággal átrepült a vasúti vágányon", majd "úgy száguldott az enyhén jobbra kanyarodó út bal sávjába, mintha madzagon húznák". Mivel a férfi sértetlenül ki tudott szállni az autójából, egyből odament a az oldalára borult Daciához, hogy megnézze, jól van-e az anya és a gyerekülésben hátul ülő gyermeke.

"Kérdeztem, mi történt, jól vannak-e, de ő csak nézett maga elé meredten, gondoltam, a sokk miatt. Motyogott valamit, aminek nem volt értelme. Majd felpattant, aztán elkezdett ordítani mindenkivel. Nemsokára megérkezett az értesített férj is"

- mesélte a vétlen sofőr.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés