Újra Magyarországra látogat Nick Vujicic. A végtagok nélkül született motivációs tréner októberben Budapesten és Erdélyben is tart majd előadásokat, jelentették be a szervezők pénteken Budapesten.


Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, a Miniszterelnökség 40 millió forinttal támogatja a programsorozatot, amely kiemelten fontos mind a társadalmi szolidaritás, mind a keresztény hit, mind pedig a nemzetpolitika szempontjából. Elmondása szerint a társadalmi szolidaritást erősíti, hogy súlyos fogyatékossággal élő ember mutatja meg az élet szépségét, örömét és a küzdeni tudás fontosságát. Nemzetpolitikai jelentőségűnek tartja, hogy Vujicic Kolozsvárra és Sepsiszentgyörgyre is el fog menni, és előadásain remélhetőleg nemcsak az ott élő magyarok, hanem a helyi románok is részt vesznek majd, tette hozzá.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára elmondta, Nick Vujicic példája arról is szól, hogy a sajnálat nem megoldás a fogyatékkal élők helyzetére. A jó megoldás az, ha "elérhető, ésszerű szolgáltatásokat nyújtunk", és "biztosítjuk, hogy a társadalom képes legyen őket befogadni".

Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője kiemelte, hogy Vujicic "meglátta azt értéket az életben, hogy nem az számít, hogy mim hiányzik, hanem, hogy amim van, azt tovább tudjam adni az embereknek".

Nick Vujicic október 23-án este Kolozsváron, 24-én délelőtt Sepsiszentgyörgyön tart előadást. Október 25-én két előadást tart a budapesti a Papp László Sportarénában, egyet délelőtt diákoknak, egyet pedig este mindenki másnak.

(MTI)

Kiemelt kép: ARTUR WIDAK / NURPHOTO


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!