Elrendelték annak a 28 éves kaposvári férfinak az újbóli letartóztatását, aki ellen külünös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés miatt emeltek vádat tavaly novemberben.

A 28 éves férfi 2019 áprilisától együtt élt barátnőjével egy, a férfi által épített, félig földbe vájt komfort nélküli helyiségben Kaposvár külterületén. Tavaly májusban egy nap

a férfi azt mondta az ágyban fekvő nőnek, hogy ő az ördög, akit addig fog ütni, amíg meg nem hal. Ezután összekötözte élettársa kezeit, testszerte ütötte, cigarettacsikket nyomott el a combján. Majd az összevert, ruhátlan sértettet a hajnali órákban kihúzta az épület elé, ahol többször megrúgta és a megkötözött nőt a sorsára hagyta.

A nő ezután napokig bujkált hiányos öltözetben a környező erdőkben, végül egy ismeretlentől kért segítséget, aki megfürdette, felöltöztette és értesítette a rendőrséget. A történtek után a fiatal nőt hetekig kórházban kezelték pszichés állapota miatt, annyira megviselte a bántalmazás, ráadásul nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrségi nyomozás során az erőszakos férfi végig letartóztatásban volt, ám ezt a novemberi vádemelés után a Kaposvári Járásbíróság 2020. március 26-án tárgyaláson kívül – ügyészi indítvány beszerzése nélkül – meghozott végzésével megszüntette, helyette bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el.

hirdetés

A férfi a szabadlábra kerülése után az egyik közösségi oldalon nyomban felvette a kapcsolatot volt barátnőjével, ezért a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, azonban a férfi őrizetbe vétele után megtartott ülésen nem rendelte el a vádlott letartóztatását.

A végzés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott letartóztatásának elrendelése érdekében.

A Kaposvári Törvényszék a 2020. június 8-ai tanácsülésén meghozott végzésében egyetértett az ügyészség álláspontjával, miszerint a vádlott letartóztatásának elrendelése szükséges, melyet az is alátámaszt, hogy a férfi a szabadlábra kerülése után kapcsolatba próbált lépni exével.

A Kaposvári Törvényszék a vádlott letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig rendelte el.

Forrás: Ügyészség


hirdetés