A Mátészalkai Járásbíróság elrendelte a letartóztatását a 2018-as országgyűlési választási kampányban csengeri örökösnőként ismertté vált asszonynak – tudta meg a 24.hu.

P. Mária korábban már előzetes letartóztatásban volt, miután 368 millió forintos csalással vádolták meg. Hétfőn vették őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az ellene folyamatban lévő büntetőügyben.

Az ügy érdekessége, hogy az asszonyt tavaly nyáron engedték ki a börtönből, és azóta nyomkövetőt kellett viselnie. Valószínűleg újabb felmerült fejlemények miatt került újra rács mögé.

A nő a 2018-as országgyűlési választási kampányban vált ismertté. Éveken át környékezett meg embereket egy 1300 milliárd forintos örökség sztorijával, többek között Kósa Lajost is. A fideszes politikus hitt neki, a nő pedig befektetési tanácsot is kért Kósától. Többször is találkoztak, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt.

Kósa később nem tagadta, hogy találkozott a nővel, sőt a dokumentum aláírását is beismerte, de állítása szerint P. Mária egy csaló, aki csőbe húzta őt.

hirdetés

Az ügyet még szövevényesebbé teszi, hogy a sajtóban gyakran "csengeri háztartásbeliként" emlegetett állítólagos örökös férje, majd egy évvel később fia is öngyilkos lett.

Utóbbi egyébként azt állította, hogy debreceni polgármesterként még maga Kósa Lajos kereste meg édesanyját, hogy segítsen neki pénzügyében.


hirdetés