N. Zoltán vadászpilóta már ismert volt korábban is: a kilencvenes években a szerb konfliktus idején egy magyar légtérbe behatoló szerb MiG-21-es kapcsán került be a hírekbe.


A Blikk írta meg, hogy megnevezték azt a két magyar férfit, akiket 8 millió euró (nagyjából 3 milliárd forint) értékű heroin szállítása közben fogtak el a múlt hét pénteken Írországban.

Az ír hatóságok a hvg.hu-nak is megerősítették, hogy ki is a két drogcsempész. A 62 éves N. Zoltán és a 49 éves A. Ignác a kábítószer-kereskedelmet tiltó törvény alapján vannak őrizetben. A lapnak egy N. Zoltánnal kapcsolatban álló férfi megerősítette, hogy az ismert vadászpilótát fogták el Írországban.

N. Zoltán 1994 júliusában befogta, kikísérte, majd hazafelé forduláskor szinte karnyújtásnyira húzott el a behatoló MiG-21-es feje felett, miközben teljes fegyverzettel készen állt a légi harcra. A férfi vadászrepülős körökben igazi tekintélynek számít.

A drogszállításra használt kisgépet az ír rendőrség által korábban megosztott Facebook-poszt révén sokan be tudták azonosítani, így egyértelmű volt, hogy magyar tettesekről van szó.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!