Berkes Béla lakásaiban több mint 300 „melós lány” fordult meg pár év alatt. Az egykori szerkesztő szégyelli, hogy kettős életével nehéz helyzetbe hozta volt kollégáit.


Megszólalt a 444.hu-nak az MTV bűnügyi magazinjának korábbi riportere, akit januárban tartóztatott le a rendőrség, mert a gyanú szerint egy országos bordélyház-hálózatot üzemeltetett. Később a Kékfényben meg is nevezték az érintett kollégájukat: Berkes Béla szerkesztő-riporterrel volt szó.

Az MTVA akkor azt is hozzátette, hogy „a hivatkozott hírekben nevezett személy - korábban a Kékfény című műsor riportere - már nem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alkalmazottja”.

Berkes most egy hosszú interjút adott a 444-nek az édesanyja pétervásári házában, ahova a lakhelyelhagyási tilalom köti. Azt mondta, hogy a „lakásozás” teljesen véletlenül kezdődött: volt egy Airbnb-s pesti ingatlan, amit nagyon kedvező feltételekkel lehetett kivenni.

Később észrevette, hogy egyre több lány keres, és nem órákra, hanem napokra veszik ki. Neki pedig így sokkal kényelmesebb volt, „nem kellett annyit telefonálni, takarítani, ágyneműt húzni.”

Berkes arról is beszélt, hogy

Közülük körülbelül tízzel találkozott személyesen, ezen kívül telefonon és kamerán keresztül beszéltek.

Arról is megkérdezték, hogy akiket megismert, milyen háttérből jöttek:

„Ahány lány, annyi sztori van mögöttük. Drámai történetek és traumák. Tudták, hogy mit csinálnak, nem volt szó kényszerítésről meg olyan futtatásról, amit elképzelnek az emberek. Nagyon sok lány elmondta, hogy kipróbálta, elment, mittudomén, trafikba dolgozni, de nem fog eljárni napi tízezer forintért, mert azt egy tízperces melóval megcsinálja. Hogy nem áll be szalag mellé 200 ezerért három műszakban dolgozni, mert ez megvan két nap alatt.

Berkes szerint a lakástulajdonosok tudták, hogy szexmunkára használta az ingatlanjukat, de nem volt belőle probléma. Csakhogy a rendőrség úgy látja, hogy a férfi bordélyhálózatot tartott fent.

Az egykori szerkesztő arról is beszélt, hogy decemberben üzenetet küldött a hozzá járó lányoknak, hogy nem csinálja tovább. Szerinte azért is most kapták el, mert tudták, hogy kiszállt.

Berkes azt is elmondta, hogy

Bár nem élt vissza a helyzetével, kettős életével nehéz helyzetbe hozta volt kollégáit.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!