A napokban mi is beszámoltunk annak a 11 éves kislánynak a történetéről, akit születésnapján iskolatársai bántalmaztak egy fővárosi iskolában.

"Többször kővel fejbe verték, majd kavicsot nyomtak a szájába, amelyből lenyelt párat. Az iskola engem és a nevelőapát sem értesítette, amikor Csenge szólt, hogy mi történt vele, annyi volt a tanárnő válasza: igyon rá vizet"

- mesélte korábban az anyuka, aki barátnőjével közösen létrehozott egy csoportot „Országosan az iskolai bántalmazások ellen” elnevezéssel.

hirdetés

A nő most a Blikknek azt nyilatkozta, hogy a gyermekkel iskolát váltanak, mivel nem lennének felelősségteljes szülők, ha olyan környezetbe engednék lányukat, ahol akár csak a gyanúja felmerül az iskolai erőszaknak.

"Keresünk neki új sulit, ez azonban nem azt jelenti, hogy befejeztük volna a harcunkat, amelyet az iskolai erőszak ellen indítottunk. Az Országosan az iskolai bántalmazások ellen elnevezésű csoporthoz pár nap alatt több mint ezren csatlakoztak, csak úgy özönlenek a panaszos levelek."

A lap szerint noha a család biztos benne, hogy a kislány igazat mond, nem tettek rendőrségi feljelentést. Az esetet azért hozták nyilvánosságra, hogy a megelőzés fontosságát hangsúlyozzák.