2001 óta követik a Maple nevű cápát. A jókora ragadozó oldalából valószínűleg egy még nagyobb cápa harapott ki egy darabot.


Hatalmas sebet ejtett egy még nagyobb ragadozó egy Floridánál hétfőn befogott fehér cápán, írja a Daily Star. A 3,5 méteres, 570 kilogramm súlyú cápának a kutatók a Maple (Juhar) nevet adták több mint húsz évvel ezelőtt Kanada nemzeti jelképe után, mivel ott találtak rá először.

Az Osearch cápakövető cég szakértői szerint a nőstény minden bizonnyal egy másik, még nagyobb fehér cápával vívott harcban szerezte a sérülést. Erre a kutatók a ragadozó oldalán látható jellegzetes formájú harapásnyom alapján következtettek.

A 2001 szeptembere óta követett Maple-t mindössze 70 kilométerre találták Florida partjaitól, ami azért különösen aggasztó, mert hamarosan kezdődik az iskolákban a tavaszi szünet. Ilyenkor a diákok megrohanják a tengerpartokat és hatalmas bulikat csapnak a strandokon. Csak tavaly 16 embert haraptak meg a cápák Floridánál. Az egész országot tekintve 41 cápatámadást jegyeztek fel az Egyesült Államokban, majdnem ötször többet, mint Ausztráliában.

Nem Maple az egyetlen nagy fehér cápa, amit mostanában észleltek az ország keleti partvidékén. Tavaly júliusban a féltonnás Ironbound is felbukkant Bostontól nem messze.

Maple hétfői ellenőrzését itt lehet megnézni, az állat útját pedig az Ocearch oldalán lehet küvetni:

+
ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!