Az Iránytű mérése szerint Tarlós István és Karácsony Gergely egyaránt 38 százalékon áll a biztos szavazók körében Budapesten. A 444 által megszerzett felmérés azt írja, hogy a teljes budapesti választónépesség körében Tarlós támogatottsága 32 százalék, míg Karácsonyé 31 százalék, Puzsér Róbertre 4 százaléknyian szavaznának, Berki Krisztián támogatottsága pedig mérhetetlen.


A 444 azt írja, hogy azok körében, akik valószínűleg szavaznának vagy nem szavaznának, Tarlósnak kicsivel nagyobb a támogatottsága, így elvileg neki vannak mozgósítható tartalékai.

Az Iránytű rákérdezett Karácsony Gergely kiszivárgott hangfelvételére is. A botrányról főleg az elkötelezett választók hallottak, ez arány a kormánypárti és az ellenzéki szavazók körében is 69 százalékos volt. A meggyőzendő bizonytalanoknak azonban csupán a 42 százalékához jutott el a hír.

A felvételről halló bizonytalanok 82 százalékának érdemben nem változott a véleménye Karácsonyról, 2 százalékuknak lett ellenszenvesebb, 5 százalékuknak viszont szimpatikusabb a jelölt.

A botrányról értesültek 23 százaléka szerint semmi új nem derült ki a hangfelvételből, 31 százalékuk pedig azt mondta, hogy inkább azt erősítette, hogy Karácsony tisztességes, 30 százalékuk viszont azt mondta, hogy nekik a politikus eleve hiteltelen volt.

Módszertan

A felmérés 2019. szeptember 30-október 3. között, 800 budapesti választópolgár telefonos megkérdezésével készült, /-3%-os hibahatárral.

Kiemelt kép: 24.hu/Ivándi-Szabó Balázs


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!