Szerdán a szakértők meghallgatásával folytatódott a Fővárosi Ítélőtáblán annak a kakucsi fiatalembernek a büntetőpere, aki 12 késszúrással kivégezte, s kibelezte a volt iskolatársát három és fél évvel ezelőtt.

K. Bálint már régóta szerelmes volt M. Vivienbe, de a párkapcsolatban élő fiatal lány nem akart tőle semmit. Ám abba belement, hogy a fiú néha hazavigye Budapestről a különóráiról. Az ominózus éjszaka a lány egy népligeti diszkóban szórakozott a barátaival. A lány a buli után arra kérte SMS-ben a fiút, hogy jöjjön érte. K. Bálint autóba ült, de vitte magával a vadásztőrét is.

A vádirat szerint az volt a célja, hogy megvalósítsa az iPadjére feltöltött szadista felvételeken látottakat. A videókon fedetlen hasú nőket kínoznak, darálnak, illetve ölnek meg nagy pengehosszúságú késekkel.

K. Bálint az elsőfokú tárgyaláson többször is beismerte a bűnösségét, aztán mintha mi sem történt volna, ugyanazzal a lendülettel vissza is vonta vallomásait. Egyik legemlékezetesebb húzása az volt, amikor azt állította, hogy Vivien játszani kezdett a kocsiban a késsel és véletlenül hasba szúrta magát, ő pedig annyira bepánikolt, hogy tizenegyszer visszaszúrt. Egy másik alkalommal viszont már az egyetlen haverjára akarta kenni a gyilkosságot.

A szerző felvétele

A férfi életfogytiglanit kapott előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért első fokon azzal, hogy leghamarabb 25 év múlva bocsátható szabadon. Ügyvédje, Lichy József elmondta, mit szeretnének elérni a másodfokú eljárás során:

Az a célunk, hogy a táblabíróság mellőzze a minősítést, azaz ne előre kitervelt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, hanem csak sima emberölésben mondja ki bűnösnek a védencemet, ami 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyvéd kérésünkre elárulta, mit állapított meg ügyfele szexuális perverziójával kapcsolatban a legfrissebb szakvélemény.

A pszichológus szerint nincs parafília, azaz szexuális szadizmus hajlama a védencemnek

- közölte.

Ez azért különösen érdekes, mert a táblabíróság hat olyan videót is kiküldött a szakértőknek, amiket az elkövető még jóval a vérfürdő előtt nézegetett. Ezeken pedig több olyan hasonlóan erős és mély szúrások voltak, ahogy K. Bálint kivégezte a lányt.

Az igazságügyi szakértők a szerdai tárgyaláson elmondták, hogy M. Vivien 4 és 4,5 liter vért veszített a bántalmazás során. Kiderült az is, hogy az első szúrás nagy valószínűség szerint a szívén érte a lányt, de sérült a mellhártyája és a tüdeje is. A 12 szúrás közül összesen hét hatolt Vivien testüregbe. A szakértők szerint olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy akkor sem lehetett volna megmenteni az életét, ha egy orvosi klinikán érik a szúrások.

A szerző felvétele

K. Bálint ügyvédje a gyengébb minősítés érdekében azt firtatta, elképzelhető-e hogy M. Vivien már az első szúrástól elájult, illetve meghalhatott. Szerinte ebben az esetben nem beszélhetünk különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésről, hiszen a lány már nem volt a tudatánál akkor, amikor a többi szúrás érte.

A szakértők elmondták, hogy gyors egymásutánban érték a szúrások az áldozatot. Azt azonban lehetetlenség megállapítani, hogy mikor vesztette el az eszméletét, ez kettő, hat vagy még ennél több perc is lehet. Több olyan erős és mély szúrás is érte, hogy azok közül bármelyikbe belehalt volna. Elmondásuk szerint még élt a lány, amikor tizenegy szúrást kapott.

A következő tárgyalás október közepén a pszichológusi szakvélemény ismertetésével folytatódik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!