Egy fiatal lány, akinek közösségi oldalai alapján mindene megvolt, eldobta életét. Zeynep Pattie két nappal halála előtt töltött fel egy szelfit az Instagramjára, amelyen gyönyörű haját mutatta meg. Szülei úgy döntöttek, hogy elmesélik lányuk történetét, hogy bemutassák: egy-egy fotó milyen csalóka lehet, és a depresszió nem biztosan látszik mindenkin. Zeynep tragikus halálának története talán segítség lehet másoknak, akik hasonló problémával küzdenek.

„Még azok az emberek is keresztül mennek nehéz dolgokon, akik tökéletesnek tűnnek” – idézi Zeynep szüleinek szavait a Metro.

Zeynep november 21-én halt meg, családjának fogalma sem volt arról, hogy min ment keresztül. Soha sem gondolták volna, hogy tökéletesnek tűnő lányuk egy nap véget vet az életének.

Zeynep Pattie internetes oldalai alapján egy fiatal, virágzó, gyönyörű és intelligens 18 éves lány volt. A mindennapjait barátaival töltötte, és nagyon szeretett utazgatni. De a közösségi oldalak álarca mögött a lány súlyos depresszióval küzdött.

A fiatal nők nap mint nap sok időt töltenek el azzal, hogy mások filterezett képeit nézik, miközben saját, filter nélküli hétköznapjaikat élik. Zeynep teljesen tisztában volt azzal, hogy online élete mennyire különbözik a valódi életétől, de nem tudta ugyanezt a logikát alkalmazni, amikor mások életét figyelte meg az Instagramon.

55555

Az emberek megszépítik a képeiket, amiket megosztanak az interneten másokkal, de sokszor a valós életben is álarc mögé bújnak, hogy eltakarják szomorúságukat, és ne törjenek le másokat maguk körül.

Zeynep szülei szerint a mai napig létezik az a mítosz, amely szerint a boldogság egy választás kérdése, a depresszió pedig a gyengeség jele.

„Ez egy csendes gyilkos. Ha mentális betegségben szenvedsz, kérjük, hogy szólalj meg. Nem vagy egyedül.”

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot!



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!