Döbbenetes történetet osztott meg a Facebookon Rosta Anita. A napokban a budapesti 1-es villamoson egy benyomása szerint drogos fiú támadta meg egy fecskendővel, teljesen váratlanul. A poszt szövegét Anita hozzájárulásával teljes terjedelmében közöljük.


"Szeretnék egy tegnapi sztorit megosztani veletek, hogy Ti is figyeljetek erre nagyon. Utaztam tegnap az 1-es villamossal. Mindig fura érzés számomra ez a vonal, új dolgokat látok, tapasztalok. Hát a tegnapinak egy percig se örültem. Kapaszkodok, próbálok úgy állni, hogy elférjenek mellettem, igazából túlélésre játszom.

Felszáll egy fiatal srác, látszik, hogy valami drog hatása alatt áll, de ezen a vonalon ez megszokott. Majd éreztem egy tompa ütést és egy kisebb szúrást.

Első gondolatom, nem fért el a táskájával, megütött. Arra kapom a fejem, nincs nála táska...ez akkor talán egy kis kütyü, amivel a bankkártyámat lehúzza pénzzel??

És ekkor jött a felismerés! Markában elrejtve egy fecskendő, amit egy erőteljes mozdulattal a combomba szúrt, (amire azt hittem, a táska széle). Sokkot kaptam... Szó szerint. Sírás fojtogatott, különböző gondolatok a fejemben: AIDS, hepatitis, party drog...

Mire felocsúdtam, addigra leszállt. Tudom utólag, mit kellett volna tenni, de akkor, ott semmi értelmes gondolatom nem volt. Aztán jön a tortúra, tetanusz, antibiotikum, és két hét idegölő várakozás, hogy vegyenek vért, utána várni az eredményt... De most eljött az idő, hogy mindent, de tényleg mindent pozitívan lássak, kihasználva minden pillanatot. Bízom benne, hogy megúsztam, és nagyon figyeljetek oda, hogy hasonló ne forduljon veletek elő!!!"

Megkerestük a hölgyet, aki elmondta: két hét múlva vesznek tőle vért, addig antibiotikumkúrára lesz szüksége. A kérdésünkre, hogy tett-e rendőrségi feljelentést, azt válaszolta:

"A meghurcolás miatt csak akkor megyek rendőrségre, ha baj van. A lelkiállapotomnak nem hiányzik a folyamatos kihallgatás..."

A BKK-t is értesítettük az esetről, és választ kértünk arra, hogyan tudnák jobban elősegíteni az utasbiztonságot. Az alábbi írásbeli választ kaptuk:

"Társaságunkhoz és a BKV Zrt-hez sem érkezett bejelentés a megkeresésben hivatkozott esettel kapcsolatban.

Abban az esetben, ha egy utas bűncselekményt, szabálysértést észlel valamely közösségi közlekedési járaton, a BKK javasolja, hogy kérje a rendőrség segítségét. A rendőrség közbiztonsági feladatainak ellátásához a BKK minden segítséget megad, és a hatóságokkal minden lehetséges módon együttműködik. Amennyiben valakinek nincs lehetősége közvetlenül értesíteni a rendőrséget, forduljon az adott járaton tartózkodó ellenőrhöz, vagy ha az éppen nincs a járművön, a járművezetőhöz, aki ezt követően értesíti a hatóságokat.

A járművezetők az utasokat, illetve az utasok járműben való viselkedését nem tudják folyamatosan figyelemmel kísérni. Amennyiben jelzés érkezik feléjük az utazást zavaró körülményekről, vagy maga a járművezető észlel hasonlókat, úgy köteles megtenni a szükséges intézkedést. Ennek első lépéseként felszólítja a problémát okozó személyt a jármű elhagyására, amennyiben ez sikertelen, rendőri intézkedést kell kérnie. A hatósági intézkedésig természetesen a jármű nem mehet tovább."

Az utas eredeti Facebook-posztja itt olvasható.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!