New Jersey minden olyan 21 év feletti lakója ajándék sört kap az államtól, aki májusban oltatja be magát a koronavírus ellen. A különleges oltási kampányról az ABC News számolt be.


Phil Murphy, az állam kormányzója Twitteren osztotta meg a nagyszabású, ellenben nem túl nagyvonalú, Shot and a Beer (nagyjából Tüske és egy sörként magyarra fordítható) nevű tervet - ami természetesen egy komplexebb oltási terv egyik eleme csupán -, miszerint az oltási kártyájuk felmutatásért a kijelölt helyeken,

az állam kontójára egy darab ingyen sör jár azoknak, akik ebben a hónapban kapják meg az első oltásukat.

NEW: We're launching our "Shot and a Beer" program to encourage eligible New Jerseyans ages 21 to get vaccinated.

Any New Jerseyan who gets their first vaccine dose in the month of May and takes their vaccination card to a participating brewery will receive a free beer. ???? pic.twitter.com/REiHTEa6mi

- Governor Phil Murphy (@GovMurphy) May 3, 2021

A kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy a 8,8 milliós New Jersey lakosságának több, mint fele, 4,7 millió ember kapja meg a koronavírus elleni védőoltást június végéig.

Az államban eddig 3,2 millió embert oltottak be, a mostani kampány pedig kifejezetten azokat célozza meg, akik eddig még nem kaptak védőoltást. Ezért nem jár ingyen sör azoknak, akik már május előtt megkapták a vakcinaadagjukat - hangsúlyozta Dr. Perry N. Halkitis, a Rutgers School of Public Health (Rutgers Közegészségügyi Iskola) dékánja, aki támogatja az intézkedést.

Az akcióban résztvevő helyek száma egyelőre csak 13, de ezt tervezik bővíteni - mondta el a kormányzó egyik szóvivője, Dan Bryan.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!