Csodálkozunk, hogy nincs elég egészségügyi dolgozó?


- tette fel a költői kérdést Facebook-oldalán Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, miután hozzá is eljutott az a körlevél, amit az új jogviszonyt aláíró egészségügyi dolgozóknak küldtek.

A mellékelt fotó szerint a Debreceni Egyetem klinikai központjának részlegvezetőit arra figyelmeztették az írásban, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal (eszj) együtt jár a főálláson kívüli egyéb keresőfoglalkozások, díjazásért végzett tevékenységek engedélyeztetése, beleértve a tudományos, művészeti, lektori, jogi oltalom alá tartozó tevékenységeket is. Ezeket csak az Országos Kórházi Főigazgatóság előzetes engedélyével végezhetik.

Ami viszont első ránézésre az abszurd kategóriába esik, az az, hogy a körlevél értelmében még az ingatlanát sem adhatják ki az egészségügyi dolgozók, csak ha arra az Országos Kórházi Főigazgató rábólint.

A körlevélben a klinikai központ elnöke arra kéri az egyes részlegek vezetőit, hogy az ingatlan bérbeadását érintő engedélyeztetési kötelezettségről tájékoztassák beosztottaikat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!