A Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése indoklás nélkül szerződést bontott az intézmény pszichológusával, Szili Katalinnal november végén, egy nappal azután, hogy Novák Emil rektorhelyettes Faur Annát kirúgta - olvasható a Magyar Narancs weboldalán.

A lap azt írja, hogy a klinikai szakpszichológus a saját cégén keresztül 2019 márciusa óta biztosított az SZFE diákjainak életvezetési tanácsadást, akik félévente tíz alkalommal ingyenesen vehettek részt az egyéni tanácsadó üléseken.

Szarka Gábor kancellár november 26-án írta alá Szili szerződésének felbontását. Bár mindez szabályos volt és megfelelt a még az előző vezetéssel kötött megállapodásnak,

az új vezetés képviselői soha nem találkoztak és nem is beszéltek Szili Katalinnal.

hirdetés

A pszichológus heti 14 órában nyújtott tanácsadása ugyanakkor minden jel szerint fontos szerepet töltött be az SZFE hallgatóságának életében.

„Az elmúlt pár kaotikus hónapot leszámítva mindig várólista volt, körülbelül még egyszer ugyanennyi heti óra kellett volna ahhoz, hogy mindenki hozzáférjen várakozás nélkül a tanácsadáshoz”

– nyilatkozta Szili Katalin a lapnak, akihez olykor oktatók is fordultak.

„Azokat a hallgatókat, akik a felmondási időben jártak hozzám, részben vagy teljesen pro bono viszem tovább én és más, önként jelentkező kollégák”

- tette hozzá.

Szeptemberben több mint negyven pszichológus jelentkezett arra, hogy a kialakult krízishelyzetben segítséget nyújtsanak az SZFE közösségének.



hirdetés